1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε ταυτόχρονα τις μερίδες του αρνιού, τα κρεμμύδια που είναι κομμένα στα τέσσερα και το σκόρδο. Μόλις ροδοκοκκινίσει το αρνάκι αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το κύμινο, το σαφράν, τα δύο είδη κανέλας και τέλος το τζίντζερ. Συμπληρώνετε νερό μέχρι να σκεπαστεί το αρνί και μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 1 ώρα περίπου, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό.
2. Κλείνετε τη φωτιά, βγάζετε τις ψημένες μερίδες του κρέατος και τις ακουμπάτε σε πιατέλα, σουρώνετε το ζουμί της κατσαρόλας και το κρατάτε σε ένα μπολ.
3. Σε μια καινούρια καθαρή κατσαρόλα βάζετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα ξερά βερίκοκα. Τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε το κρέας και το φιλτραρισμένο ζουμί που κρατήσατε. Προσθέτετε λίγο νεράκι, αφήνετε να πάρει βράση και μαγειρεύετε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά του φαγητού.
4. Σερβίρετε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με λίγο χοντρό αλάτι.