Σολομός με κάρι και βερίκοκα

6 κομμάτια των 150 γραμμ. φρέσκο σολομό

18 μικρά φρέσκα βερίκοκα

3 κ.σ. κάρι σε σκόνη

1 πρέζα ζάχαρη

1 κ.γ. μέλι

30 γραμμ. βούτυρο

4 πράσα

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Elle 02 Νοε. 11
Σολομός με κάρι και βερίκοκα

1. Βάζετε το κάρι σε ένα βαθύ πιάτο. Ραντίζετε τα κομμάτια του σολομού με λίγο ελαιόλαδο και τα βουτάτε στο κάρι, ώστε να καλυφθούν καλά παντού.

2. Πλένετε καλά τα πράσα και τα κόβετε σε ροδέλες. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι και τα τσιγαρίζετε μέχρι να ροδίσουν.

3. Πλένετε τα βερίκοκα και τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και περνάτε τους σολομούς να ροδίσουν για 4΄-6΄ από κάθε πλευρά. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη.

4. Μέσα σε ένα άλλο τηγάνι λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτετε το μέλι και βάζετε τα βερίκοκα (ολόκληρα ή κομμένα στη μέση) να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε τους σολομούς μαζί με τα πράσα και τα βερίκοκα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT