1. Ετοιμάζετε τα φρούτα: Πλένετε τις φράουλες και τα φραμπουάζ και τα στεγνώνετε. Κόβετε τις φράουλες στη μέση.
2. Πλένετε καλά τα φύλλα μέντας, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τα ψιλοκόβετε. Πλένετε και κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες το αγγούρι.
3. Ανακατεύετε προσεκτικά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τις φράουλες, τα φραμπουάζ, το αγγούρι, τη μέντα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο.
4. Ετοιμάζετε το σορμπέ: Βράζετε σε μια κατσαρόλα για 5΄ το νερό μαζί με τη ζάχαρη και το πιπέρι. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και στη συνέχεια το χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με τη σάρκα αγγουριού. Ρίχνετε αυτό το μείγμα μέσα σε ένα μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει για 1 ώρα και 30΄ ή στη σορμπετιέρα για 30΄.
5. Σερβίρετε τα φρούτα μαζί με το σορμπέ αγγουριού.