1. Ετοιμάζετε το κουλί: Βάζετε σε ζεστό νερό 300 γραμμ. κατεψυγμένα φραμπουάζ να ξεπαγώσουν, τα στραγγίζετε και τα λιώνετε στο μπλέντερ μαζί με 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος. Φυλάτε το κουλί στο ψυγείο.
2. Ετοιμάζετε την αρωματισμένη ζάχαρη: Χτυπάτε στο μπλέντερ τη ζάχαρη και τα φύλλα λουίζας μέχρι αυτά να γίνουν σκόνη. Περνάτε το μείγμα από ψιλό σουρωτήρι. Το πόσα φύλλα λουίζας θα βάλετε εξαρτάται από το πόσο αρωματισμένη θέλετε τη ζάχαρη.
3. Αδειάζετε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα κατεψυγμένα φραμπουάζ (είναι σημαντικό να είναι παγωμένα ακόμη) μαζί με την αρωματισμένη ζάχαρη και 1/4 του ποτηριού πολύ κρύο νερό και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να πήξει. Μοιράζετε το σορμπέ στα πιάτα, προσθέτετε από 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος, ρίχνετε γύρω γύρω το κουλί φραμπουάζ και μερικά φρέσκα φραμπουάζ και σερβίρετε.