1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C. Ψιλοκόβετε τα ξερά φρούτα, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με 1 κ.σ. ζάχαρη.
2. Ρίχνετε στο μίξερ το μασκαρπόνε, το αβγό, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αλεσμένα αμύγδαλα,το ρούμι και τα χτυπάτε μέχρι να φτιάξετε απαλή κρέμα. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύετε καλά.
3. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα για σουφλέ, την αλευρώνετε, την τινάζετε και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Προσέχετε να μην τη γεμίσετε μέχρι το χείλος, γιατί το μείγμα θα φουσκώσει. Ψήνετε για 25′, σβήνετε το φούρνο, αφήνετε το σουφλέ να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρετε και το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.