1. Ζητάτε από τον ιχθυοπώλη να κόψει τις αστακοκαραβίδες στη μέση κατά μήκος. Χωρίζετε τα κεφάλια, τις ουρές και τις δαγκάνες τους. Σπάτε τις δαγκάνες.
2. Ετοιμάζετε τη σούπα: Μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά, αφού τα έχετε πλύνει καλά. Προσθέτετε το κρασί, 2 ποτήρια νερό, τα αρωματικά και τα κεφάλια των αστακοκαραβίδων και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και βράζετε τη σούπα για 15΄ σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τις δαγκάνες και μαγειρεύετε για ακόμα 5΄. Αφαιρείτε τις δαγκάνες και σουρώνετε τη σούπα. Αμέσως μετά την ξαναζεσταίνετε μαζί με την κρέμα γάλακτος, τους κόκκους σαφράν και τις δαγκάνες.
3. Ζεσταίνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τις ουρές των αστακοκαραβίδων σε δυνατή φωτιά για 4΄-5΄. Αλατοπιπερώνετε.
4. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, βάζοντας από μία ουρά μέσα στο καθένα.