1. Καθαρίζετε τις γαρίδες (αφού τις έχετε ξεπαγώσει) από τα τσόφλια τους. Τις κόβετε στα δύο αφαιρώντας τα κεφάλια τους. Βάζετε τα τσόφλια και τα κεφάλια σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και τα βράζετε. Τα σουρώνετε και φυλάτε το ζουμί στην άκρη.
2. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα σκόρδα και το τζίντζερ. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα σκόρδα, το ρύζι, το τζίντζερ, τις γαρίδες και το κάρι και ανακατεύετε για 5΄ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ρίχνετε και το σουρωμένο ζουμί από τις γαρίδες και αφήνετε το μείγμα να βράσει.
3. Πλένετε καλά το σπανάκι, κόβετε τα κοτσάνια, το στραγγίζετε και το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί. Πλένετε την ντομάτα, αδειάζετε το εσωτερικό της και την κόβετε σε κυβάκια. Ρίχνετε στη σούπα το σπανάκι, την ντομάτα, την πιπεριά καγιέν, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει για 5΄ ακόμα. Αφήνετε τη σούπα για 5΄ έξω από τη φωτιά (χωρίς να βγάλετε το καπάκι) και κατόπιν σερβίρετε.