Σούπα με κάστανο: Η πρόταση του σαββατοκύριακου

Φτιάξτε αυτό το γευστικό πιάτο, είναι μια υπέροχη επιλογή για τις χειμωνιάτικες ημέρες.

Elle 01 Δεκ. 17
Σούπα με κάστανο: Η πρόταση του σαββατοκύριακου

Σούπα με κάστανα και σελινόριζα
(προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 20΄)

Υλικά για 4 άτομα
400 γραμμ. σελινόριζα, 300 γραμμ. κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα, 1 κρεμμύδι σε φέτες, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 100 ml κρέμα βρόμης, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τη σελινόριζα και την κόβετε σε κύβους.
2. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βάζετε τη σελινόριζα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 15΄. Στη συνέχεια ρίχνετε και τα κάστανα και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για ακόμα 5΄. Ελέγχετε μήπως χρειαστεί λίγο νερό επιπλέον.
3. Σουρώνετε το φαγητό κρατώντας 8 κ.σ. από το ζωμό. Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ, προσθέτετε την κρέμα βρόμης, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ξανά έως ότου αποκτήσει η σούπα βελουτέ υφή.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT