1. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα λαχανικά. Τα κόβετε σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια, ανάλογα με την προτίμησή σας. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε. Τα σοτάρετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
2. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά, ανακατεύετε καλά και τα σοτάρετε για 10΄. Ρίχνετε το ζωμό κότας, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε με το καπάκι και βράζετε τη σούπα για 30΄.
3. Τηγανίζετε το μπέικον σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Το βγάζετε και το σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί.
4. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ προσθέτοντας από πάνω το μπέικον και λίγο πιπέρι.