Σούπα με λαχανικά

3 κολοκυθάκια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

500 γραμμ. φρέσκο σπανάκι

1/2 πράσινο λάχανο

1/2 μάτσο βασιλικό

1 κ.γ. κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 λίτρα ζωμός λαχανικών (ή βράζετε διάφορα λαχανικά με 2 λίτρα νερό)

Elle 01 Νοε. 11
Σούπα με λαχανικά

1. Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε και τα κόβετε επίσης σε μεγάλα κομμάτια.

2. Μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό λαχανικών. Σκεπάζετε με το καπάκι και βράζετε τη σούπα για 30΄.

3. Βάζετε τη σούπα στο μπλέντερ ή σε μύλο λαχανικών, ανάλογα με το πόσο θέλετε να λιώσουν τα λαχανικά. Επίσης από την ποσότητα του ζωμού που θα ρίξετε κατά τη διαδικασία αυτή εξαρτάται αν η σούπα θα γίνει περισσότερο ή λιγότερο παχύρρευστη. Προσθέτετε 1 κ.γ. κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και σερβίρετε σε μπολ.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT