1. Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε και τα κόβετε επίσης σε μεγάλα κομμάτια.
2. Μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό λαχανικών. Σκεπάζετε με το καπάκι και βράζετε τη σούπα για 30΄.
3. Βάζετε τη σούπα στο μπλέντερ ή σε μύλο λαχανικών, ανάλογα με το πόσο θέλετε να λιώσουν τα λαχανικά. Επίσης από την ποσότητα του ζωμού που θα ρίξετε κατά τη διαδικασία αυτή εξαρτάται αν η σούπα θα γίνει περισσότερο ή λιγότερο παχύρρευστη. Προσθέτετε 1 κ.γ. κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και σερβίρετε σε μπολ.