1. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβετε και το τσιγαρίζετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Καθαρίζετε το τζίντζερ και το κόβετε σε λεπτές φέτες.
2. Μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά το γάλα καρύδας με το κρεμμύδι, τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες, το τζίντζερ και το ζωμό καπνιστού ψαριού αραιωμένο με 2 ποτήρια νερό και πιπέρι. Αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει.
3. Καθαρίζετε τα μύδια ξύνοντας το κέλυφός τους με μαχαίρι και αφαιρώντας τα μουστάκια τους. Στη συνέχεια τα ξεπλένετε καλά με άφθονο νερό, τα αχνίζετε περίπου για 3΄-4΄ και πετάτε όσα δεν ανοίξουν. Αφαιρείτε τους σπόρους από την καυτερή πιπεριά, την πλένετε και την ψιλοκόβετε. Μόλις πάρει βράση η σούπα, ρίχνετε μέσα τα μύδια και την πιπεριά και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 5΄-6΄. Στο τέλος του μαγειρέματος, πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τα κόλιαντρο και το μάνγκο κομμένο σε κυβάκια. Σερβίρετε αμέσως.