Σούπα βελουτέ κολοκύθας με χτένια

1 κομμάτι κίτρινη κολοκύθα περίπου 1.200 γραμμ.

1 λίτρο ζωμού κότας

5 κλωναράκια μαϊντανό

2 σκελίδες σκόρδο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

καυτερή πιπεριά σε σκόνη ή πάπρικα

18 χτένια (χωρίς τα κελύφη)

1 κ.σ. παπαρουνόσπορους

Elle 01 Νοε. 11
Σούπα βελουτέ κολοκύθας με χτένια

1. Ζεσταίνετε το ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Πλένετε καλά την κολοκύθα με μια βούρτσα, αφαιρείτε τα κουκούτσια της και την κόβετε σε κυβάκια χωρίς να καθαρίσετε τη φλούδα της. Προσθέτετε τα κυβάκια στο ζωμό μαζί με το σκόρδο καθαρισμένο, το μαϊντανό χωρίς τα κοτσάνια του και λίγο αλατοπίπερο και μαγειρεύετε για 40΄.

2. Τουλάχιστον 5΄ πριν από το τέλος ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα χτένια για 2΄ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

3. Βγάζετε από την κατσαρόλα με την τρυπητή κουτάλα μερικά κομμάτια κολοκύθας. Τα υπόλοιπα τα περνάτε στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν και να γίνουν βελουτέ. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα, μαζί με τα κομμάτια που κρατήσατε.

4. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα τοποθετώντας 3 χτένια στο καθένα και πασπαλίζοντας με 1 πρέζα καυτερή πιπεριά και παπαρουνόσπορους.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT