Σούπα βελουτέ με μπρικ και μαϊντανό

100 γραμμ. μπρικ

1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό

2 πράσα (τα λευκά μέρη τους )

1,5 λίτρα ζωμός κότας (ή βράζετε 1,5 λίτρο νερό μαζί με 2 κύβους κότας)

3 πατάτες

200 γραμμ. φιλέτο μπακαλιάρου

25 γραμμ. κρέμα γάλακτος

40 γραμμ. βούτυρο

Elle 01 Νοε. 11
Σούπα βελουτέ με μπρικ και μαϊντανό

1. Πλένετε καλά το μαϊντανό, τον στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τον ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε και πλένετε τα πράσα. Ψιλοκόβετε τα λευκά μέρη τους.

2. Μέσα σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τα πράσα και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, όχι να ροδίσουν. Ρίχνετε το μαϊντανό, ανακατεύετε λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το ζωμό κότας. Αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση.

3. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις κόβετε σε κύβους. Τις ρίχνετε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε τη σούπα για 20΄ περίπου, μέχρι να βράσουν οι πατάτες.

4. Περνάτε τη σούπα στο μπλέντερ για να λιώσουν τα υλικά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την ξαναβάζετε για λίγα λεπτά στην κατσαρόλα, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Την κρατάτε ζεστή.

5. Βράζετε νερό σε μια άλλη κατσαρόλα. Ρίχνετε τον μπακαλιάρο μέσα στο βραστό νερό για 5΄-10΄, ανάλογα με το πάχος του. Τον κόβετε σε κομματάκια και τον μοιράζετε στα πιάτα. Ρίχνετε από πάνω τη ζεστή σούπα βελουτέ, γαρνίρετε με το χαβιάρι και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT