Σούπα βελουτέ με μαντζουράνα

250 γραμμ. ρεβιθάλευρο

2 πράσα

1 σκελίδα σκόρδο

1 ματσάκι μαντζουράνα

ζωμός λαχανικών

ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Elle 01 Νοε. 11
Σούπα βελουτέ με μαντζουράνα

1. Κόβετε σε χοντρά κομμάτια τα πράσα και το σκόρδο και ψιλοκόβετε τη μαντζουράνα. Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ροδίζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.

2. Στο μεταξύ κοσκινίζετε το ρεβιθάλευρο και το αναμειγνύετε με 2 λίτρα ζωμού λαχανικών ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.

3. Μεταφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτετε αλατοπίπερο και βράζετε για 20΄ ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει μια κρεμώδης σούπα. Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με λίγο ελαιόλαδο και μαύρο πιπέρι.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT