1. Κόβετε σε χοντρά κομμάτια τα πράσα και το σκόρδο και ψιλοκόβετε τη μαντζουράνα. Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ροδίζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.
2. Στο μεταξύ κοσκινίζετε το ρεβιθάλευρο και το αναμειγνύετε με 2 λίτρα ζωμού λαχανικών ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.
3. Μεταφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτετε αλατοπίπερο και βράζετε για 20΄ ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει μια κρεμώδης σούπα. Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με λίγο ελαιόλαδο και μαύρο πιπέρι.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!