Σουβλάκι με κοτόπουλο και βερίκοκα

6 μπούτια κοτόπουλου

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κομμάτι τζίντζερ

6 ώριμα, σφιχτά βερίκοκα

1 σφηνάκι σόγια σος

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. κύμινο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Elle 01 Νοε. 11
Σουβλάκι με κοτόπουλο και βερίκοκα

1. Βάζετε τα ξυλάκια για τα σουβλάκια να μουλιάσουν μέσα σε ένα ποτήρι νερό για 1 ώρα.

2. Ξεκοκαλίζετε τα μπούτια (μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη να το κάνει). Αφαιρείτε την πέτσα και κόβετε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια.

3. Τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε τη σόγια σος, το ελαιόλαδο, μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα, την πάπρικα, το κύμινο, το τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες. Ανακατεύετε πότε πότε.

4. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα κόβετε στα δύο κατά μήκος και μετά σε κομμάτια. Πλένετε τα βερίκοκα, τα κόβετε στη μέση και βγάζετε τα κουκούτσια τους. Στραγγίζετε καλά το κοτόπουλο από τη μαρινάδα.

5. Περνάτε εναλλάξ στα ξυλάκια κοτόπουλο, κρεμμύδι, βερίκοκο. Ψήνετε τα σουβλάκια στο μπάρμπεκιου ή σε σχάρα για 5΄-7΄ ή σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι για 10΄ ή στο γκριλ του φούρνου για 8΄.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT