1. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Τα κόβετε όλα σε κομμάτια περίπου 2 εκ.
2. Πλένετε καλά τα μύδια και τα αχνίζετε σε μια κατσαρόλα (χωρίς νερό) για να ανοίξουν. Αφαιρείτε με ένα μαχαίρι τα μαύρα χνούδια τους. Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένα, απλώς τα αποψύχετε.
3. Περνάτε σε ξυλάκια για σουβλάκια εναλλάξ μπέικον, κρεμμυδάκι, πράσο και μύδι, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
4. Ετοιμάζετε τη μαρινάδα: ρίχνετε στο μίξερ, την πάπρικα, αλάτι, μέλι, το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και το ξίδι και αρχίζετε να χτυπάτε σιγά σιγά το μείγμα. Προσθέτετε αργά το ελαιόλαδο και συνεχίζετε να χτυπάτε.
5. Βάζετε τα σουβλάκια σε ένα βαθύ πιάτο και ρίχνετε από πάνω τη μαρινάδα. Τα αφήνετε να μαριναριστούν τουλάχιστον για 30΄.
Τα ψήνετε στη σχάρα μέχρι να ροδίσουν περίπου για 10΄. Τα σερβίρετε αμέσως με φρέσκια πράσινη σαλάτα.