Σπιτικός κορμός τιραμισού

30 μπισκότα σαβαγιάρ

1 ποτήρι καφέ εσπρέσο

500 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε

1 κλωναράκι φρέσκια βανίλια

120 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη

4 αβγά

2 κ.σ. άσπρο ρούμι

κακάο σε σκόνη

Για τη σος:

200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

1 ποτήρι γεμάτο κρέμα γάλακτος

1/2 ποτήρι καφέ εσπρέσο

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Elle 01 Νοε. 11
Σπιτικός κορμός τιραμισού

1. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους σπόρους της βανίλιας (χαράζετε κατά μήκος με μαχαίρι το κλωναράκι και ξύνετε το εσωτερικό του). Όταν ασπρίσει το μείγμα προσθέτετε το μασκαρπόνε και συνεχίζοντας να ανακατεύετε με χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ ρίχνετε και το ρούμι.

2. Μέσα σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια των αβγών μαζί με 1 πρέζα αλάτι μέχρι να γίνει μαρέγκα. Την ενώνετε με το προηγούμενο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύετε κυκλικά με μια σπάτουλα, ώστε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.

3. Καλύπτετε το εσωτερικό μιας φόρμας με μεμβράνη και στρώνετε στον πάτο της μπισκότα σαβαγιάρ, τα οποία έχετε μουλιάσει ένα ένα μέσα σε καφέ εσπρέσο. Από πάνω βάζετε μια στρώση κρέμα που φτιάξατε. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τις διαδοχικές στρώσεις τελειώνοντας με μια στρώση μπισκότα. Κλείνετε καλά τη μεμβράνη και διατηρείτε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες.

4. Ετοιμάζετε τη σος: σπάζετε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τα βάζετε σε ένα μεταλλικό μπολ. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τον καφέ εσπρέσο και τη ζάχαρη άχνη. Ζεσταίνετε νερό σε μια κατσαρόλα και από πάνω βάζετε το μπολ για να λιώσει η σοκολάτα (μπεν μαρί) ανακατεύοντας συνεχώς.

5. Σερβίρετε τον κορμό τιραμισού σε φέτες πασπαλίζοντας από πάνω με κακάο και βάζοντας στο πλάι τη σος σοκολάτας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT