Υλικά:
Για το κράμπλ:
- 1/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/8 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
Για τα muffins:
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού baking powder
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 μεγάλα ροδάκινα αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
- 1 ροδάκινο κομμένο σε φέτες για ντεκόρ
Εκτέλεση:
1.Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πάρε ένα ταψί με μικρές φόρμες για muffins και βουτύρωσε καλά τις 12. Εναλλακτικά μπορείς να τις καλύψεις και με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
2. Πρόσθεσε όλα τα συστατικά για το κράμπλ σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτευέ τα καλά με τα δάχτυλά σου μέχρι να γίνουν μια ενιαία μάζα. Άφησέ το μείγμα στην άκρη να ξεκουραστεί.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το ελαιόλαδο και τη βανίλα και αφού ομογενοποιηθούν πρόσθεσέ τα στο μπολ με τα στέρεα υλικά. Όταν όλα αυτά γίνουν ένα σώμα, ρίξε και τα ψιλοκομμένα ροδάκινα και συνέχισε το ανακάτεμα.
4. Γέμισε τις φόρμες μέχρι την μέση με το μείγμα από τα muffin, πασπάλισε με μια γερή δόση από το κράμπλ και ολοκλήρωσε την συνταγή τοποθετώντας μια φέτα ροδάκινο πάνω από κάθε muffin.
5. Ψήσε τα muffin για περίπου 20 λεπτά.