Το λαβράκι κρύβεται σε κρούστα ιαπωνικής γαλέτας και σερβίρεται με σος ταρτάρ, ο σολομός μοσχοβολά γλυκολέμονο και τα μύδια κρασί. Την ίδια στιγμή διάφορα αφρόψαρα βουτούν σε χάρτινο χωνί. Και όλα αυτά -τα γκουρμέ και τα ταπεινά- διεκδικούν πρωταγωνιστική θέση στο μενού του Καπετάν Fishάει.
Το νέο στέκι, που βρίσκεται στον αριθμό 27 της οδού Μπενάκη, θυμίζει φαστ φουντ, όμως τη θέση των αλλαντικών και των κρεατικών παίρνουν τα… φρούτα της θάλασσας. Μπαίνοντας στο βιομηχανικό του χώρο, το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το ψάρι που προτιμάτε – όλα είναι φρέσκα σε πάγο. Επόμενο βήμα, να αποφασίσετε αν θα το κλείσετε σε κάποιο ψωμάκι δημιουργώντας το δικό σας σάντουιτς, αν θα το καταναλώσετε ψητό ή τηγανητό και, αν ναι, με τι άλλο θα το συνοδεύσετε (πατάτες, σαλάτα κ.λπ.).
Μπορείτε ακόμη να παραγγείλετε την ελληνική εκδοχή των fish & chips (αθερίνα, μαρίδα και γαύρο στο τηγάνι ή μικρές γαρίδες). Όλα αυτά θα τα απολαύσετε είτε καθισμένοι σε κάποιον από τους λίγους ξύλινους πάγκους του Καπετάν Fishάει ή στο χέρι κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους της πόλης.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!