Υλικά για 10 βάφλες
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις , 2 αυγά, 1 ½ φλιτζ. γάλα, ½ φλιτζ. λιωμένο βούτυρο, 1 κ.γ. αλάτι, 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 2 κ.γ. ζάχαρη, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
2. Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος χτυπάτε τα αυγά και έπειτα προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια. Συνεχίζετε να αναδεύετε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
3. Προσθέτετε το μείγμα με τα αυγά σε αυτό με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά ώσπου να γίνουν χυλός.
4. Ψήνετε σε προθερμασμένο ειδικό σκεύος μέχρι η κάθε βάφλα να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα ή εναλλακτικά σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο.
Ιδέες σερβιρίσματος
Α. Μπορείτε να γαρνίρετε τις γλυκές βάφλες σας με τα εξής:
-Μαρμελάδα
-Λιωμένη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς
-Φρέσκα φρούτα και σαντιγί
-Μέλι, κανέλα και καρύδια
Β. Αν πάλι προτιμάτε την αλμυρή εκδοχή, συνδυάστε τες με:
-Τηγανητό αυγό και σάλτσα ντομάτας
-Τυρί και καπνιστή γαλοπούλα
-Μανούρι και ρόκα
-Προσούτο και μοτσαρέλα
Tip: Αφεθείτε ελεύθεροι και δώστε έξτρα γευστικές πινελιές στη βασική ζύμη. Αν οι βάφλες σας προορίζονται για επιδόρπιο, προσθέστε χυμό πορτοκαλιού ή λικέρ, σταγόνες σοκολάτας. Για πιο υγιεινό και εξίσου νόστιμο αποτέλεσμα, αντικαταστήστε το μισό αλεύρι με αντίστοιχο αμυγδάλου.