Βίδες με αρακά και σπανάκι
Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο βίδες ολικής άλεσης, 300 γραμμ. πράσινα αρακάς, 200 γραμμ. σπανάκι, 1 λεμόνι
Για τη σάλτσα πέστο
100 γραμμ. καρύδια, 200 ml ελαιόλαδο, 30 γραμμ. βασιλικός ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, χυμός 2 λεμόνια, αλάτι
Εκτέλεση
1. Ρίχνετε όλα τα υλικά της πέστο σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα πηχτό κρεμώδες μείγμα.
2. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζετε τις βίδες και τον αρακά. Τα στραγγίζετε και τα τοποθετείτε ξανά στην κατσαρόλα. Ρίχνετε μέσα την πέστο και το σπανάκι και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν.
3. Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με πιπέρι.