1. Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο αρακά, τον βγάζετε να ξεπαγώσει και τον βράζετε σε αλατισμένο νερό ή στον ατμό για 10΄. Τον σουρώνετε.
2. Ετοιμάζετε τη ζύμη: Βάζετε στο μίξερ 250 γραμμ. αλεύρι, το μαγειρικό λίπος, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ομογενής μάζα. Προσθέτετε το αβγό, το ξίδι και το νερό και συνεχίζετε να ανακατεύετε ρίχνοντας σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι. Πλάθετε τη ζύμη μια μπάλα και την αφήνετε στο ψυγείο για λίγο.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Ρίχνετε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάτε με το σύρμα. Προσθέτετε κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο και τα μυρωδικά που έχετε ψιλοκόψει.
4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα τάρτας. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγετε πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη στρώνετε στη φόρμα. Την τρυπάτε με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και την ψήνετε στο φούρνο για 15΄.
5. Ρίχνετε στην τάρτα τα χτυπημένα αβγά και από πάνω τον αρακά και την ξαναβάζετε στο φούρνο ακόμα 30΄. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή μαζί με μια σαλάτα σπανάκι.