Τάρτα με κρέμα λεμονιού και φραμπουάζ

Για τη ζύμη:

225 γραμμ. αλεύρι

125 γραμμ. βούτυρο

80 γραμμ. ζάχαρη άχνη

1 αβγό

30 γραμμ. κοπανισμένα καθαρισμένα αμύγδαλα

Για την κρέμα:

350 γραμμ. φρέσκα φραμπουάζ

3 λεμόνια

50 γραμμ. κορνφλάουρ

125 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε

1 πρέζα αλάτι

3 αβγά

200 γραμ. ζάχαρη

Elle 01 Νοε. 11
Τάρτα με κρέμα λεμονιού και φραμπουάζ

1. Ετοιμάζετε τη ζύμη: βάζετε στο μίξερ το βούτυρο κρύο, κομμένο σε κυβάκια, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε δυνατά μερικά λεπτά, προσθέτετε το αβγό και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να γίνει μια ομογενής ζύμη. Πλάθετε μια μπάλα και την αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες.

2. Ετοιμάζετε την κρέμα λεμονιού: Πλένετε τα λεμόνια και τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί. Τρίβετε τις φλούδες τους και τα στίβετε. Σπάτε τα αβγά και χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Κρατάτε τα ασπράδια στην άκρη.

Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε το κορνφλάουρ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνετε 1/4 του λίτρου νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και το ρίχνετε σιγά σιγά στο μείγμα με τα λεμόνια, χωρίς να σταματήσετε το μίξερ.

3. Βάζετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα. Το ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει τοποθετώντας την κατσαρόλα μέσα σε μια άλλη με κρύο νερό. Όλη αυτή την ώρα συνεχίζετε να ανακατεύετε με το σύρμα.

4. Με το μίξερ χειρός χτυπάτε το μασκαρπόνε μέσα σε ένα μπολ και προσθέτετε την κρέμα που έχει κρυώσει. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια μαζί με 1 πρέζα αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Σκεπάζετε το μείγμα με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο.

5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Ανοίγετε τη ζύμη με έναν πλάστη και τη στρώνετε σε μια φόρμα για τάρτες, την οποία έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει. Σκεπάζετε με λαδόκολλα και από πάνω τοποθετείτε όσπρια, για να μη φουσκώσει η ζύμη. Την ψήνετε στο φούρνο για 15΄-20΄, μέχρι να ροδίσει καλά. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα όσπρια και αφήνετε την τάρτα να κρυώσει.

6. Σε μια κατσαρόλα βάζετε 50 γραμμ. φραμπουάζ μαζί με 1/4 του ποτηριού νερό και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά για 1΄. Τα κρατάτε στην άκρη. Στρώνετε την κρέμα λεμονιού πάνω από την ψημένη τάρτα και γαρνίρετε με τα βρασμένα και τα φρέσκα φραμπουάζ, μαζί με το ζουμί τους. Σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT