1.Κόβετε σε μεγάλα κομμάτια τις γαρίδες. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε μαζί με τα πέταλα από τα γαρίφαλα. Τα ανακατεύετε με το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτετε πιπέρι και τα αφήνετε για 2 ώρες στο ψυγείο.
2.Πλένετε τη ρόκα, τη στραγγίζετε και τη βάζετε στο ψυγείο.
3.Ξεχωρίζετε τα πέταλα των τριαντάφυλλων από εκείνα των υπόλοιπων λουλουδιών.
4.Κόβετε την μπαγκέτα σε φέτες και τις ψήνετε.
5.Ετοιμάζετε τη σαλάτα σε ένα μπολ: βάζετε τη ρόκα, μετά το λάδι, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε από πάνω το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε ξανά και ρίχνετε ολόκληρα λουλούδια, πέταλα και αλάτι.
6.Αλείφετε με το βούτυρο από γαρίφαλο τις φέτες του ψωμιού και με αυτές συνοδεύετε τη σαλάτα.