1. Κόβετε τη μελιτζάνα και την τηγανίζετε λίγα λεπτά στο ελαιόλαδο. Τη στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Κόβετε τον τόνο σε μικρά κυβάκια, τον πασπαλίζετε με άνθος αλατιού και τον βάζετε στο ψυγείο. Καθαρίζετε το ρόδι και το φυλάτε στο ψυγείο.
2. Ετοιμάζετε τη μαρινάδα ανακατεύοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τη σόγια σος και το χυμό του λάιμ. Ενώνετε τον τόνο, τη μελιτζάνα και το ρόδι και τα ραντίζετε με τη μαρινάδα.
3. Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς, ανακατεύετε και αφήνετε στο ψυγείο για 15΄. Λίγο πριν από το σερβίρισμα προσθέτετε τα φύλλα του κόλιαντρου και τη ρόκα. Συνοδεύετε το πιάτο με φέτες φρυγανισμένου ψωμιού.