Τερίν με μπριός και κόκκινα φρούτα του δάσους

1 ψωμί μπριός σε τετράγωνο σχήμα (ζητήστε το στο φούρνο)

350 γραμμ. φράουλες

100 γραμμ. φραμπουάζ

50 γραμμ. φρέσκο βούτυρο

5 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Elle 01 Νοε. 11
Τερίν με μπριός και κόκκινα φρούτα του δάσους

1. Βουτυρώνετε μια φόρμα για τερίν και την πασπαλίζετε με κρυσταλλική ζάχαρη. Αφαιρείτε την ψημένη κόρα του μπριός και το κόβετε σε μικρούς κύβους 2×2 εκ. Γεμίζετε με αυτά τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας.

2. Πλένετε τα φρούτα και τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί. Τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και τα λιώνετε με το πιρούνι. Γεμίζετε τη φόρμα μέχρι τη μέση, από πάνω ρίχνετε κομματάκια μπριός, στη συνέχεια λιωμένα φρούτα και τελειώνετε με μια στρώση μπριός. Τοποθετείτε ένα βάρος πάνω στην τερίν για να ενσωματωθούν τα υλικά και τη βάζετε στο ψυγείο.

3. Τη σερβίρετε με κρέμα ζαχαροπλαστικής και λίγα λιωμένα φρούτα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT