Tερίν με σοκολάτα και μπισκότα

200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

100 γραμμ. μαύρη σοκολάτα (με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο)

1/2 πακέτο μπισκότα με γεύση τζίντζερ ή πορτοκάλι (θα βρείτε σε μεγάλα σουπερμάρκετ)

50 γραμμ. τζίντζερ κονφί (θα βρείτε στα καταστήματα με κινέζικα προϊόντα)

1 ποτήρι γάλα

2 αβγά

5 κ.σ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Elle 01 Νοε. 11
Tερίν με σοκολάτα και μπισκότα

1. Κόβετε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη βάζετε σε μεταλλικό μπολ μαζί με το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα. Βυθίζετε το μπολ σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό (μπεν μαρί) μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους ρίχνοντας σιγά σιγά τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα με μίξερ χειρός. Την προσθέτετε στο μπολ με την κουβερτούρα.

3. Κόβετε το τζίντζερ κονφί σε κυβάκια. Κόβετε τα μπισκότα και τη μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Βάζετε σε μια φόρμα για τερίν τα μπισκότα και το τζίντζερ, από πάνω ρίχνετε τη μαύρη σοκολάτα και τέλος το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας. Αφήνετε την τερίν να κρυώσει, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον είκοσι τέσσερις ώρες πριν τη σερβίρετε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT