1. Κόβετε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη βάζετε σε μεταλλικό μπολ μαζί με το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα. Βυθίζετε το μπολ σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό (μπεν μαρί) μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους ρίχνοντας σιγά σιγά τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα με μίξερ χειρός. Την προσθέτετε στο μπολ με την κουβερτούρα.
3. Κόβετε το τζίντζερ κονφί σε κυβάκια. Κόβετε τα μπισκότα και τη μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Βάζετε σε μια φόρμα για τερίν τα μπισκότα και το τζίντζερ, από πάνω ρίχνετε τη μαύρη σοκολάτα και τέλος το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας. Αφήνετε την τερίν να κρυώσει, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον είκοσι τέσσερις ώρες πριν τη σερβίρετε.