προετοιμασία 10'
μαγείρεμα 20'
για 2 άτομα
Υλικά:
2 μεγάλες γλυκοπατάτες, πλυμένες και κομμένες
Ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι και φρέσκο πιπέρι
1 μεσαίο μπρόκολο κομμένο
250 γραμμ. φακές
Για το ντρέσινγκ:
15 γραμμ. φρέσκο κορίανδρο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι ή φρέσκο κρεμμυδάκι
χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200
Βάζετε τις γλυκοπατάτες σε ένα μεγάλο ταψί, ραντίζετε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για 5΄.
Στην συνέχεια, στο ίδιο ταψί προσθέτετε το μπρόκολο και ανακατεύετε για να πάει παντού το ελαιόλαδο, προσθέτετε λίγο αν χρειαστεί. Ψήνετε για 10 με 15' λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι γλυκοπατάτες.
Όσο ψήνονται τα λαχανικά ετοιμάζετε το ντρέσινγκ. Βάζετε τον κορίανδρο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Φτιάχνετε τις φακές ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και μετά τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Στο ίδιο μπολ προσθέτετε τα ψημένα λαχανικά και περιχύνετε με το ντρέσινγκ. Ανακατέυετε καλά για να πάει παντού και αλατοπιπερώνετε αν θέλετε.