Θα πείς «όχι» σε μια λαχταριστή καρμπονάρα;

Βρήκαμε την τέλεια παραδοσιακή συνταγή για την αυθεντική ιταλική μακαρονάδα.

Elle 24 Μαρ. 18
Θα πείς «όχι» σε μια λαχταριστή καρμπονάρα;

Υλικά:
1 πακέτο σπαγγέτι, 2 μεγάλα αυγά, ¾ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη, 4 κομμάτια μπέικον κομμένο σε κύβους, 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
1. Βράζετε τα μακαρόνια σε βρασμένο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας φυλώντας ½ φλιτζ. από το νερό στο οποίο έβρασαν.
2. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύετε τα αυγά και την παρμεζάνα και τα κρατάτε στην άκρη.
3. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το μπέικον για περίπου 8΄ έως ότου γίνει τραγανό. Προσθέτετε το σκόρδο και χαμηλώνετε τη φωτιά.
4. Στη συνέχεια βάζετε τα μακαρόνια με τη λαβίδα χωρίς να τα σουρώσετε και το μείγμα με το αυγό και ανακατεύετε απαλά να αναμειχθούν όλα μεταξύ τους.
5. Αλατοπιπερώνετε και, αν σας φαίνεται σφιχτή η υφή, συμπληρώνετε με το βραστό νερό που είχατε φυλάξει.
6. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Φωτογραφία από το www.damndelicious.net.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT