Θαλασσινή τερίν με χτένια

1 κιλό χτένια

1 ποτήρι κρέμα γάλακτος

8 αβγά

2 σκελίδες σκόρδο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

λίγο βούτυρο

διάφορα μυρωδικά (μαϊντανός, εστραγκόν, κάρδαμο κ.λπ.)

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Elle 01 Νοε. 11
Θαλασσινή τερίν με χτένια

1. Χωρίζετε την ψίχα και τα κοράλλια από τα χτένια, τα βάζετε μέσα σε δύο μπολ και τα αφήνετε στο ψυγείο. Χτυπάτε στο μίξερ την ψίχα προσθέτοντας τα 4 αβγά, τη μισή κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο μέχρι τα υλικά να γίνουν μια αραιή κρέμα. Την κρατάτε σε ένα μπολ. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα κοράλλια. Κρατάτε και αυτή την κρέμα μέσα σε ένα άλλο μπολ.

2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160? C. Καθαρίζετε τα σκόρδα και τα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο. Τα ανακατεύετε καλά με τα διάφορα μυρωδικά ψιλοκομμένα και με την κρέμα από την ψίχα των χτενιών.

3. Στρώνετε μια φόρμα για τερίν με λαδόκολλα. Βάζετε μια χοντρή στρώση από το μείγμα με την ψίχα, από πάνω μια στρώση από το μείγμα των κοραλλιών και τελειώνετε με το υπόλοιπο μείγμα της ψίχας. Πιέζετε καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά και τοποθετείτε τη φόρμα μέσα σε ένα πυρέξ γεμάτο νερό. Το βάζετε στο φούρνο και ψήνετε σε μπεν μαρί. Μόλις ζεσταθεί το νερό χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 120? C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30΄.

4. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε την τερίν χλιαρή (αφού βάλετε από πάνω ένα βάρος, για να συμπιεστεί και να αποβάλει τα όποια υγρά έχει κρατήσει) ή και κρύα (διατηρείται στο ψυγείο τέσσερις με πέντε μέρες) μαζί με μια βινεγκρέτ με μυρωδικά ή και με μαγιονέζα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT