Υλικά:
4 ώριμα δαμάσκηνα, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 φλιτζ. κεράσια, κομμένα στην μέση
1/2 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζ. μπράντι
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί της αρεσκείας σου
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κανάτα, ρίχνεις τα κεράσια, τα δαμάσκηνα και την ζάχαρη και ανακατεύεις μέχρι τα φρούτα να βγάλουν τον χυμό τους. Έπειτα, προσθέτεις το κρασί αλλά και το μπράντι και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Κάλυψε την κανάτα με μια διάφανη μεμβράνη και άφησε το ποτό να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 8 ώρες, ώστε να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Η σαγκρία αντέχει στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!