Ζυμαρικά με πράσο και κοτόπουλο
Υλικά για 4 άτομα
500 γραμμ. ζυμαρικά κοχυλάκι, 1 κ.σ. βούτυρο + λίγο ακόμα, 2 πράσα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 200 γραμμ. βρασμένο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
100 ml ζωμός κοτόπουλου, 100 ml λευκό κρασί, 225 ml γάλα, 250 γραμμ. ρικότα
60 γραμμ. παρμεζάνα, 150 γραμμ. αρακάς, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ.
2. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζετε και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.
3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και σοτάρετε το πράσο για 10' μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο για 1', τον ζωμό κοτόπουλου και το κρασί και μαγειρεύετε για 10' μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνετε μέσα και τον αρακά και μαγειρεύετε για 30' ακόμα.
4. Σε ένα πυρέξ ρίχνετε τα ζυμαρικά, το μείγμα με το πράσο και την ρικότα και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα Ψήνετε για 25'.