1. Βάζετε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό μέσα σε ένα μπολ να μαλακώσουν τουλάχιστον για 30΄.
2. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι. Ζεσταίνετε 10 γραμμ. βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα μανιτάρια (καλά στραγγισμένα) και τα σοτάρετε και αυτά σε ζωηρή φωτιά για 5΄. Αλατοπιπερώνετε και τα κρατάτε στην άκρη.
3. Βάζετε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει για τα ζυμαρικά.
4. Τηγανίζετε τα παϊδάκια 2΄-3΄ από κάθε πλευρά με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 20 γραμμ. βούτυρο. Αλατοπιπερώνετε και τα κρατάτε στην άκρη.
5. Ρίχνετε το κρασί στο τηγάνι στο οποίο τηγανίσατε τα παϊδάκια και μόλις πάρει βράση προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, ανακατεύοντας συνεχώς για να δέσει η σάλτσα. Βάζετε αλάτι και πιπέρι, καθώς και το πράσινο πιπέρι σε κόκκους.
6. Βράζετε τα φρέσκα ζυμαρικά για 2΄-3΄, τα σουρώνετε και τους ρίχνετε ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα ανακατεύετε καλά. Βάζετε στα πιάτα τα παϊδάκια, μια μερίδα ζυμαρικά, περιχύνετε με τα σοταρισμένα μανιτάρια και τη σάλτσα κρασιού και σερβίρετε.