Το λαχταριστό επιδόρπιο της ημέρας

Φτιάξαμε κεκάκια με καρύδα και κρέμα λάιμ και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Elle 25 Νοε. 17
Το λαχταριστό επιδόρπιο της ημέρας

Υλικά
Για τα κεκάκια: 3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει, 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, 1 κ.γ. αλάτι, 1 φλιτζ. γάλα πλήρες, 1/2 φλιτζ. φρέσκο γάλα καρύδας ή νερό, 1 1/2 κ.γ. βανιλίνη, 1 1/4 φλιτζ. βούτυρο, 1 3/4 φλιτζ. ζάχαρη, 5 μεγάλα αυγά

Για την κρέμα λάιμ:
6 κρόκοι αυγών, 3/4 φλιτζ. ζάχαρη, 1/2 φλιτζ. φρέσκο χυμό λάιμ, 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος light, 6 κ.σ. κρύο βούτυρο σε κομμάτια, 2 κ.γ. ξύσμα λάιμ, 1 φλιτζ. φρέσκια καρύδα ψιλοκομμένη (ή νιφάδες καρύδας)

Για το γλάσο:
2 ασπράδια αυγών, 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη, 1/2 φλιτζ. νερό, 1 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης, 1 κ.γ. ξύσμα λάιμ, 1 κ.γ. φρέσκο χυμό λάιμ, 4 φλιτζ. ξύσμα καρύδας (ή 2 1/2 φλιτζ. νιφάδες καρύδας)

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180º C. Βουτυρώνετε τα ταψάκια και τα καλύπτετε με λαδόχαρτο. Επίσης ρίχνετε και λίγο αλεύρι για να μην κολλήσουν τα κέικ.
2. Ετοιμάζετε το μείγμα για τα κεκάκια: Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο γυάλινο μπολ ρίχνετε το γάλα, το γάλα καρύδας ή το νερό και τη βανιλίνη. Επίσης χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο για 1΄ προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ενσωματώνετε σιγά σιγά και τα 5 αυγά και μετά ρίχνετε και τα μείγματα με το αλεύρι και το γάλα χτυπώντας απαλά ώσπου όλα μαζί να αποκτήσουν μια ομοιογενή υφή. Χωρίζετε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνετε για περίπου 30΄. Ελέγχετε πότε είναι έτοιμα τρυπώντας με ένα πιρούνι (αν βγει στεγνό, τότε έχουν ψηθεί). Ξεφορμάρετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
3. Φτιάχνετε την κρέμα λάιμ: Σε μια κατσαρόλα αναμειγνύετε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το χυμό λάιμ, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τα ζεσταίνετε αναδεύοντας συνεχώς για 5΄- 7΄ προσέχοντας να μη βράσουν. Έπειτα προσθέτετε το ξύσμα και επίσης ανακατεύετε καλά. Τέλος σκεπάζετε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη και την αφήνετε να κρυώσει για περίπου 4 ώρες.
4. Στη συνέχεια κόβετε τη ζύμη για τα κέικ σε στρογγυλά κομμάτια με μια κουπ πατ και συναρμολογείτε τα κεκάκια αλείφοντας κρέμα και βάζοντας νιφάδες καρύδας σε καθεμία από τις τρεις στρώσεις.
5. Ετοιμάζετε το γλάσο: σε ένα μεταλλικό μπολ χτυπάτε δυνατά με το μίξερ χειρός τα υλικά του για περίπου 7΄. Βάζετε το μπολ σε μπεν μαρί ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι το μείγμα να αποκτήσει γυαλιστερή υφή. Μετά το αποσύρετε από τη φωτιά για να κρυώσει λίγο, περιχύνετε μ' αυτό τα κεκάκια σας και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT