Υλικά
1 πακέτο μακαρονάκι κοχυλάκι
2 κ.γ. Ελαιόλαδο
3 κ.σ. Βούτυρο
3 κ.σ. Αλεύρι
2 1/2 φλιτζ. Γάλα με χαλημά λιπαρά
1/2 κ.γ. Σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζ. Τριμμένο τσένταρ
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζετε τα μακαρόνια και μετά τα στραγγίζετε. Τα ανακατεύετε με 2 κ.γ. ελαιόλαδο.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε το αλεύρι και 2 φλιτζ. γάλα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε και το σκόρδο και ανακατεύετε.
3. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα και το τυρί και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε 1/2 φλιτζ. γάλα και αλατοπιπερώνετε.
4. Μέσα στην κατσαρόλα βάζετε και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!