Υλικά:
Για την βάση:
1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
2/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2,2/3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την γέμιση:
1/2 του φλιτζανιού βούτυρο ανάλατο
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού μέλι
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 φλιτζάνια φιστίκια πεκάν, ψιλοκομμένα.
Εκτέλεση:
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη, έως ότου γίνουν ένα ομειογενές μείγμα. Πρόσθεσε το αλεύρι και το αλάτι και συνέχισε το ανακάτεμα. Αν χρειαστεί, χρησιμοποίησε τα χέρια σου.
3. Κάλυψε ένα φαρδύ ταψί με αντικολλητικό χαρτί και άπλωσε την ζύμη. Ψήσε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
4. Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, ρίξε το μέλι, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια, το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη. Ψήσε σε μέτρια φωτιά για λιγότερο από 2 λεπτά και ρίξε το ζεστό μείγμα στο μπολ με τα ψιλοκομμένα πεκάν.
5. Πρόσθεσε την γέμιση πάνω από την ζύμη και ψήσε στο φούρνο για ακόμα 20 λεπτά. Προτού κόψεις τις μπάρες, περίμενε να κρυώσουν εντελώς.
Καλή απόλαυση!