Υλικά για 6 άτομα
4 μπανάνες
3 αυγά
180 γραμμ. Καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. Βανίλια
100 ml ηλιέλαιο
2 κ.σ. Κρέμα γάλακτος
180 γραμμ. Αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
4 κ.σ. Αμύγδαλα σε σκόνη
Για την καραμέλα:
150 γραμμ. Ζάχαρη
5 κ.σ. Νερό
1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό και τη ζάχαρη. Μόλις η καραμέλα αρχίσει να παίρνει ένα κόκκινο χρώμα, προσθέτετε 10 σταγόνες χυμό λεμόνι και ανακατεύετε.
3. Απλώνετε την καραμέλα στη βάση μιας φόρμας.
4. Κόβετε τη μπανάνα σε ροδέλες και τις στρώνετε πάνω από την καραμέλα.
5. Χτυπάτε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνει μια ζύμη και τη ρίχνετε πάνω από τις μπανάνες. Ψήνετε το γλυκό για 40'.
6. Το αφήνετε να κρυώσει και το αναποδογυρίζετε.