Τσάτνεϊ λεμονιού

8 λεμόνια

2 σκελίδες σκόρδο

25 γραμμ. φρέσκο τζίντζερ

6 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια

2 φύλλα λεμονιάς

50 γραμμ. ξανθές σταφίδες

1 κουτ. της σούπας δυνατή μουστάρδα

6 πρέζες τσίλι

1/2 κ.γ. κύμινο

1/2 κ.γ. κόλιαντρο

3 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. ξύδι

Elle 01 Νοε. 11
Τσάτνεϊ λεμονιού

1. Πλένετε τα λεμόνια και τα κόβετε κατά μήκος σε 8 ή 12 λωρίδες. Αφαιρείτε τους σπόρους, τα τοποθετείτε σε γυάλινη σαλατιέρα και τα ραντίζετε με αλάτι. Ανακατεύετε, τα σκεπάζετε και αφήνετε να μαριναριστούν για 8 ώρες στο ψυγείο. Κατόπιν τα πλένετε και τα σκουπίζετε.

2. Καθαρίζετε το σκόρδο, το κοπανίζετε και το βάζετε σε ένα μπολ. Καθαρίζετε το τζίντζερ και το κόβετε σε λεπτές μπατονέτες. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε στα 4. Ξεπλένετε τα φύλλα λεμονιάς, τα σκουπίζετε και τα κόβετε στα τέσσερα.

3. Ανακατεύετε τη μουστάρδα, το τσίλι, το κύμινο, το κόλιαντρο, τη ζάχαρη και το λάδι και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και τα μαγειρεύετε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά.

4. Ρίχνετε 1 κρασοπότηρο νερό,το ξύδι και προσθέτετε τα κρεμμύδια, τις σταφίδες, τα φύλλα λεμονιάς και τις λωρίδες των λεμονιών. Τα βράζετε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν τρυφερά τα λεμόνια. Αφήνετε να κρυώσει το τσάτνεϊ και το φυλάτε μέσα σε μπουκάλια στο ψυγείο.

Συνοδεύει ευχάριστα ψητά κρέατα,κοτόπουλο,αλλά και ψάρι.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT