Τζιζ…. Κάτι που μας ταρακουνάει, μας κάνει να σηκωθούμε από την πολυθρόνα μας, να ξυπνήσουμε από το λήθαργο. Ίσως αυτός να ήταν και ο σκοπός των δημιουργών του συγκεκριμένου μπαρ που, αφού του έδωσαν το συγκεκριμένο όνομα, τοποθέτησαν και τη λέξη tziz σε μία πράσινη φωτεινή επιγραφή στον τοίχο. Το σκηνικό μίνιμαλ, με μικρά στρογγυλά τραπέζια και ένα πατάρι για όσους δεν αγαπούν τη φασαρία. Αν και νέο στην πόλη, είναι ήδη διάσημο για τα ανατρεπτικά του κοκτέιλ – καθένα σε διαφορετικό ποτήρι. O lead bar tender Σπύρος Δάβιος προτείνει το sazerac, που περιέχει κονιάκ, ζάχαρη, σιρόπι, creole bitter. O τρόπος παρασκευής του; Αναδεύουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε mixing glass. Σουρώνουμε σε vintage ποτήρι αφού πρώτα το έχουμε ψεκάσει με αψέντι. Άλλα αγαπημένα κοκτέιλ; Το Jerry Thomas Fusion και το Cinnamon Flavor Rum.
Tziz: Ναυαρίνου 12, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3633120.