Βελουτέ καραβίδας με μπέικον και πράσινο μήλο

18 μεγάλες καραβίδες

1 κρεμμύδι

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

2 σκελίδες σκόρδο

40 γραμμ. βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

6 αστεροειδείς γλυκάνισοι

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος

2 φέτες μπέικον

1 πράσινο μήλο

αλάτι

πιπέρι

Elle 01 Νοε. 11
Βελουτέ καραβίδας με μπέικον και πράσινο μήλο

1. Καθαρίζετε τις καραβίδες από το κέλυφός τους αφαιρώντας και το κεφάλι και την ουρά. Τις ανοίγετε στην πλάτη και βγάζετε το εντεράκι. Παίρνετε όλα τα κεφάλια και τα κελύφη και με ένα βαρύ αντικείμενο τα σπάτε σε μια λεκάνη.

2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα το σκόρδο και το ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο. Τα σοτάρετε καλά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τα κεφάλια από τις καραβίδες. Ανακατεύετε πολύ καλά. Ρίχνετε το γλυκάνισο, τον πελτέ ντομάτας, το μπέικον και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Δουλεύετε όλα τα υλικά μαζί για 5' ακόμα σε δυνατή φωτιά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να πάρει μια γερή βράση. Συμπληρώνετε 1 λίτρο νερό και αφήνετε τη σούπα να βράσει καλά για τουλάχιστον 30' σε μέτρια θερμοκρασία. Την αποσύρετε από τη φωτιά, την αφήνετε να κρυώσει λίγο και τη σουρώνετε προσεκτικά σε μια καθαρή κατσαρόλα. Ξεχωρίζετε τα σποράκια του γλυκάνισου που θα τα χρησιμοποιήσετε στη διακόσμηση.

3. Βάζετε τον καθαρό ζωμό να ξαναβράσει για περίπου 10' και τότε αλατοπιπερώνετε. Συνεχίζετε το βράσιμο και εν τω μεταξύ καθαρίζετε το πράσινο μήλο, χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα, κόβοντάς το σε λεπτές λωρίδες. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μέσα στη σούπα και προσθέτετε τις καθαρισμένες καραβίδες. Βράζετε για 3-4 λεπτά και σερβίρετε τη σούπα βάζοντας σε κάθε πιάτο 3 καθαρισμένες καραβίδες, 1 γλυκάνισο και μερικές λωρίδες μήλου.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT