Menu

Vespa Rossa: Μια νόστιμη Ιταλίδα στο Παγκράτι

Στην οδό Ναϊάδων μοσχοβολά φρέσκο ζυμάρι, αργοψημένο χοιρινό λουσμένο στο κρασί και λιμοντσέλο. Ανεβείτε στην κόκκινη βέσπα των γεύσεων και ταξιδέψτε μπουκιά μπουκιά!
Ο σεφ Κώστας Τσίγκας μάς υπόσχεται ένα οδοιπορικό στα πιο όμορφα χωριά της βόρειας Ιταλίας. Αφετηρία μας, η Osteria Vespa Rossa (δηλαδή το εστιατόριο Κόκκινη Βέσπα) στο Παγκράτι. 
 
Ο φωτεινός, γεμάτος φρεσκάδα και στυλ χώρος είναι ιδανικός για μεγάλες παρέες, ενδείκνυται όμως και για τρυφερά τετ-α-τετ. Στα τραπέζια σερβίρονται πιάτα εμπνευσμένα από την κουλτούρα της γειτονικής χώρας, φτιαγμένα με φαντασία, από αυθεντικά υλικά. Στο μενού εννοείται πως θα βρείτε πίτσες -κόκκινες και λευκές- με πρωταγωνίστρια αυτή με τις αχιβάδες και τη «μαύρη» ζύμη, καθώς και μεγάλη ποικιλία ζυμαρικών.

Οι κρεατοφάγοι θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα την porchetta (αργοψημένο χοιρινό στο φούρνο με μυρωδικά και κρασί) και το παραδοσιακό cassoeula milanese (ανάμεικτα κρεατικά βραστά με ζωμό παρμεζάνα). Όσοι πάλι αγαπούν τα θαλασσινά θα απολαύσουν linguine alle vongole (λινγκουίνι με αχιβάδες, λευκό κρασί, σκόρδο και ψητά πράσα).

Από την άλλη, αν θέλετε πραγματικά να μυηθείτε στα μυστικά των ιταλικών γεύσεων ίσως πρέπει να δοκιμάσετε trippa alla trasteverina (μοσχαρίσια κοιλιά, πεκορίνο, ντομάτα), lumache (σαλιγκάρια μαγειρεμένα σε κρασί μαρσάλα, με άγρια μανιτάρια, λάχανο και πολέντα). 

Το δείπνο κλείνει με τιραμισού ή affogato (σαμπαγιόν με εσπρέσο και παγωτό) και φυσικά με λιμοντσέλο ή γκράπα. 
 
Info: Ναϊάδων 2, Παγκράτι, τηλ.: 210 7234551, www.osteria-vesparossa.gr 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search