1. Πλένετε καλά τα ραπανάκια, τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Πλένετε το σχοινόπρασο, το στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί και το ψιλοκόβετε.
2. Στρώνετε σε κάθε πιάτο από 2 φέτες ζαμπόν, λίγες ροδέλες ραπανάκια, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και περιχύνετε με αυτό τα ραπανάκια.
3. Την ώρα που θα σερβίρετε ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα ραβιόλια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να φουσκώσουν. Τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το λάδι και τα τοποθετείτε στα πιάτα μαζί με το ζαμπόν και τα ραπανάκια. Ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε.