Ζυμαρικά με λεμόνι, καλαμάρια και γυαλιστερές

400 γραμ. ζυμαρικά, όπως παπαρδέλες, πλατιές ταλιατέλες ή μαφαλντίνι.

500 γραμμ. μικρά καλαμάρια

300 γραμμ. γυαλιστερές

2 λεμόνια

1/4 κουτ. του γλυκού μείγμα μπαχαρικών από μοσχοκάρυδο, κουρκουμά, πιπερόριζα, κανέλα και γαρίφαλο

1 καυτερή πιπεριά σε σκόνη

6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

Elle 02 Νοε. 11
Ζυμαρικά με λεμόνι, καλαμάρια και γυαλιστερές

1. Καθαρίζετε το σκόρδο, πλένετε το λεμόνι και σκουπίζετε. Πλένετε καλά τις γυαλιστερές και τις σουρώνετε. Καθαρίζετε τα καλαμάρια, τα πλένετε καλά και τα σκουπίζετε. Κόβετε το σώμα τους σε ροδέλες του 1 εκ. και ξεχωρίζετε τα κεφάλια.

2. Βάζετε τα καλαμάρια σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, την καυτερή πιπεριά, το λάδι και το σκόρδο τριμμένο και ανακατεύετε καλά για 30΄΄.

3. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τις γυαλιστερές και μαγειρεύετε χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ανοίξουν (περίπου για 5΄ σε μέτρια φωτιά). Ρίχνετε από πάνω ξύσμα από 1 λεμόνι.

4. Βράζετε τα ζυμαρικά σε βρασμένο και αλατισμένο νερό (ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία). Τα σουρώνετε και τα ενώνετε με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνετε όσο χυμό λεμονιού θέλετε, ανακατεύετε και τα σερβίρετε ζεστά.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT