Ζυμαρικά με πράσινα λαχανικά

400 γραμμ. ζυμαρικά (ριγκατόνι ή πένες)

500 γραμμ. πράσινα λαχανικά ανάμικτα (σπαράγγια, κολοκυθάκια, φασολάκια, πράσινη φάβα, αρακάς)

2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. της σούπας καλαμποκέλαιο

Elle 02 Νοε. 11
Ζυμαρικά με πράσινα λαχανικά

1. Αν χρησιμοποιείτε αποξηραμένη φάβα, τη βάζετε να μουλιάσει μία ημέρα πριν σε νερό και τη βράζετε ξεχωριστά μαζί με ένα κομμάτι καρότο και κρεμμύδι για 40΄. Την αφήνετε να κρυώσει και την ξεφλουδίζετε όσο καλύτερα γίνεται. Με έναν αποφλοιωτή, καθαρίζετε τις ίνες από τα σπαράγγια και τα φασολάκια. Κόβετε τα φασολάκια στη μέση και τα σπαράγγια στα τέσσερα, κατά μήκος.

2. Ζεματίζετε τα λαχανικά σε βραστό και αλατισμένο νερό για 2΄, τα σουρώνετε και τα βουτάτε αμέσως μέσα σε κρύο νερό με παγάκια, για να διατήσουν το χρώμα τους. Τα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το καλαμποκέλαιο και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 8΄. Βάζετε αλάτι και πιπέρι.

3. Βράζετε τα ζυμαρικά al dente σε βρασμένο και αλατισμένο νερό (ανάλογα με το χρόνο βρασίματος που αναγράφεται στη συσκευασία τους). Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά για 2΄ ακόμα και τους ρίχνετε το ελαιόλαδο. Τα σερβίρετε ζεστά στα πιάτα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT