Vegan μαγειρίτσα
Η αγαπημένη μας πασχαλινή σούπα σε μία vegan εκδοχή. Αν σας αρέσουν τα μανιτάρια, θα τη λατρέψετε. #tsoulotip: Πρέπει να καίει καλά η κατσαρόλα πριν ρίξουμε τα μανιτάρια για να μην βράσουν.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε χοντρά κυβάκια
250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε χοντρά κυβάκια
250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα στη μέση
300 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
100 γρ. ρύζι καρολίνα100 γρ. μαρούλι, χοντροκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
1500 ml ζωμό λαχανικών
40 γρ. μελάσα
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αμέσως μετά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
-Έπειτα, αδειάζουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια, το ζωμό λαχανικών, το ρύζι, το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά.
-Μόλις είναι έτοιμη η μαγειρίτσα, ρίχνουμε τον άνηθο, τη μελάσα, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά.
-Τέλος, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε εκ νέου και σερβίρουμε τη μαγειρίτσα ζεστή.