10 παραδοσιακές πασχαλινές συνταγές από τον Γιώργο Τσούλη (εύκολες & πεντανόστιμες!)

Ο διάσημος Έλληνας σεφ Γιώργος Τσούλης σου ετοιμάζει το πιο λαχταριστό πασχαλινό τραπέζι! Μπορεί το φετινό Πάσχα να είναι διαφορετικό για όλους, όμως τόσο η καλή διάθεση όσο και οι νόστιμες ιδέες του θα μας κάνουν να περάσουμε εξίσου υπέροχα με άλλες χρονιές τις μέρες των εορτών, ικανοποιώντας ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

HELLO.gr 16 Απρ. 20
10 παραδοσιακές πασχαλινές συνταγές από τον Γιώργο Τσούλη (εύκολες & πεντανόστιμες!)

Vegan μαγειρίτσα

Η αγαπημένη μας πασχαλινή σούπα σε μία vegan εκδοχή. Αν σας αρέσουν τα μανιτάρια, θα τη λατρέψετε. #tsoulotip: Πρέπει να καίει καλά η κατσαρόλα πριν ρίξουμε τα μανιτάρια για να μην βράσουν.

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε χοντρά κυβάκια
250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε χοντρά κυβάκια
250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα στη μέση
300 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
100 γρ. ρύζι καρολίνα100 γρ. μαρούλι, χοντροκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
1500 ml ζωμό λαχανικών
40 γρ. μελάσα
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δόσεις τα μανιτάρια. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

-Έπειτα, αδειάζουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια, το ζωμό λαχανικών, το ρύζι, το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά.

-Μόλις είναι έτοιμη η μαγειρίτσα, ρίχνουμε τον άνηθο, τη μελάσα, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά.

-Τέλος, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε εκ νέου και σερβίρουμε τη μαγειρίτσα ζεστή.

Βρείτε ακόμα 9 λαχταριστές συνταγές για το Πάσχα δια χειρός Γιώργου Τσούλη στο HELLO.gr.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT