Σαλάτα του αγρού
Υλικά:
6 μικρά πατζάρια
1 κόκκινο κρεμμύδι
Λίγο μάραθο
2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
1 κλοναράκι φρέσκια μέντα
Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ρόδι
150 γραμ. φέτα
2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
6 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση:
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Κόψε τα λαχανικά, όπως σου αρέσει, και άπλωσέ τα σε ένα αντικολλητικό ταψί.
3. Με την βοήθεια ενός γουδοχέρι, πολτοποίησε τους σπόρους κόλιανδρου μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι, ρίξε το μείγμα στα λαχανικά και ανακάτεψε καλά.
4. Ψήσε τα λαχανικά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν, παίρνοντας ένα χρυσαφένιο χρώμα. Όταν είναι πια έτοιμα, άφησέ τα στην άκρη να κρυώσουν.
5. Εντομεταξύ, σε ένα μπολ ανακάτεψε το ξύδι με το ελαιόλαδο, την μουστάρδα και τα καρυκεύματα, έως ότου δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα. Περίχυσε τα λαχανικά όσο είναι ακόμα ζετσά, ώστε να απορροφήσουν όλη την γεύση του dressing.
6. Κόψε το ρόδι στη μέση και χτύπησε με ένα κουτάλι το πίσω μέρος των τμημάτων του, ώστε να απελευθερωθούν οι σπόροι του, τους οποίους προσθέτεις στην σαλάτα.
7. Τρίψε με το χέρι λίγη φέτα από πάνω για ακόμη πιο έντονη γεύση. Η σαλάτα σου είναι έτοιμη!
Σαλάτα με ψητά καρότα και κουκουνάρι
Υλικά:
350 γραμ. baby καρότα
1 ρόδι
Μερικά κλοναράκια μέντα
2 πακέτα κουκουνάρι
40 γραμ. φέτα, τριμμένη
Εκτέλεση:
1. Πλύνε καλά τα καρότα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίξε μια κουταλιά ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, πρόσθεσε τα καρότα, μια πρέζα αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήσε για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα καρότα.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε τον χυμό από το μισό ρόδι, 1 ουταλιά της σούπας ξύδι κόκκινου κρασιού και 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο. Ψιλόκοψε μερικά φύλλα από την μέντα και ρίξε τα στο μπόλ. Τέλος, δοκίμασε την σάλτσα σου και ρίξε προαιρετικά αλάτι και πιπέρι.
3. Ρίξε τα καρότα στο μπολ με την σάλτσα. Στο ίδιο τηγάνι ζέστανε για 1 λεπτό τους κόκκους κουκουναριού, και μόλις πάρουν χρώμα, πρόσθεσέ τους και αυτούς στο μπολ με την σαλάτα.
4. Πασπάλισε την σαλάτα σου με τους σπόρους από το άλλο μισό ρόδι και τέλος τρίψε από πάνω την φέτα. Η σαλάτα σου είναι έτοιμη!