Τονοσαλάτα με λευκά φασόλια
Υλικά:
Για την σαλάτα
2 χούφτες baby ρόκα
1 φλιτζάνι λευκά φασόλια
1 φλιτζάνι τόνο σε νερό, στραγγισμένο
3 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1/4 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
Για την βινεγκρέτ
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 1/2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και πιπέρι αντίστοιχα
1 κουταλιά της σούπας shallot, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση:
1. Ρίξε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Άφησε την σάλτσα στην άκρη.
2. Τοποθέτησε όλα τα υλικά της σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ τα μεταξύ τους. Περίχυσε την σαλάτα με το dressing και ανακάτεψε ξανά.
Δροσερή σαλάτα με πεπόνι και μέντα
Υλικά:
Για τη σαλάτα
1/2 φλιτζάνι ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρό πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
1/2 πιπεριά jalapeno, ψιλοκομμένη
Ξύσμα από 1 lime
1/4 φλιτζάνι μέντα, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι σπόρους κολοκύθας
1/2 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη
Για το dressing
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας χυμό lime
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 κουταλιά του γλυκού ξερό κόλιανδρο
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
3/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βάλε τα κομμένα κρεμμύδια σε ένα μπολ με κρύο νερό και άφησέ τα να μουλιάσουν, ώστε να αποβάλλουν την πικράδα τους.
2. Κόψε το πεπόνι στη μέση, αφαίρεσε τους σπόρους τους, κόψ’το σε μεγάλα κομμάτια και τέλος ξεφλούδισέ τα. Ανάμειξε το πεπόνι με την πιπεριά jalapeno, τα κρεμμύδια και το ξύσμα lime.
3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε όλα τα υλικά για το dressing. Έπειτα ρίξε την σάλτσα πάνω από την σαλάτα. Σε αυτό το σημείο, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις, καθώς κάθε πεπόνι διαφέρει όσον αφορά την γεύση. Αν είναι πολύ γλυκό, πρόσθεσε λίγο lime, αν είναι πικρό, πρόσθεσε μέλι. Εξαρτάται και από τα γούστο σου.
4. Πασπάλισε την σαλάτα με τα φρέσκα βότανα (μέντα,κόλιανδρο), τους σπόρους κολοκύθας και την φέτα.
Περσική σαλάτα με βότανα και καρύδια
Υλικά:
1 φλιτζάνι καρύδια, ελαφρώς καβουρδισμένα
1 τσαμπί ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
5 αγγουράκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι μέντα, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι εστραγκόν, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε καυτό τηγάνι, ζέστανε τα καρύδια, έως ότου πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια, άφησέ τα στην άκρη να κρυώσουν.
2. Ρίξε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά.
Περισσότερες συνταγές στο Feasting At Home.